HSR staat voor Handbalschool Rijnmond.

Handbalschool Rijnmond is dè plek voor alle handballers in de regio Rijnmond die zichzelf willen ontwikkelen, die graag extra training willen en bereid zijn om zich daarvoor in te zetten.

Informatie voor spelers

 Proeftrainen

Kennismaken met handbalschool Rijnmond kan. Je mag twee keer komen proeftrainen om te kijken of de HSR iets voor jou is. Na deze twee proeftrainingen besluit je of je wel of niet verdergaat. Aanmelden voor een proeftraining kan door middel van het sturen van een e-mail naar: secretariaat@handbalschoolrijnmond.nl 

 Inschrijven

Besluit je om door te gaan dan kun je het inschrijfformulier invullen. Het inschrijfformulier vind je hier.

Naast het inschrijfformulier hebben we vanwege de AVG ook een ondertekende toestemmingsverklaring nodig die je hier kan downloaden.

 Wie mag trainen op de HSR

Om te mogen trainen op de handbalschool is het noodzakelijk dat jij ingeschreven bent bij een handbalvereniging in de regio en dat jij een bondsnummer hebt van het NHV, het Nederlands Handbal Verbond.

Je hoeft dus niet de beste te zijn van jouw team. Belangrijk is dat je gemotiveerd bent, leergierig en graag extra wil trainen.

 Groepsindeling

Op de HSR wordt in drie groepen getraind.

  • De jongste groep (groep 3) is voor kinderen die geboren zijn in 2009 en 2008.
  • De middelste groep (groep 2) is voor kinderen geboren in 2007 en 2006.
  • De laatste groep (groep 1) is voor kinderen geboren in 2005 of eerder.

De indeling in de groepen is dus afhankelijk van jouw geboortejaar. Dit staat los van de categorie waarin je bij jouw eigen vereniging speelt.

 Trainingstijden
  • Groep 3: traint op zaterdag van 8.00 tot 9.30 uur
  • Groep 2: traint op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur
  • Groep 2: geboren in 2005 traint op woensdag van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur
  • Groep 1: traint op woensdag van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur

Groep 3 traint 1,5 uur per week Groep 2 traint 1 x 2 uur of 2 x 2 uur Groep 3 traint 2 x 2 uur

 Trainingslocatie

Handbalschool Rijnmond traint in sporthal de Wielewaal in Rotterdam. Parkeren is gratis en kan bij de sporthal of in de buurt. Tramlijn 2 stopt voor de deur. Tijdens de training is het mogelijk dat ouders in de kantine gezellig kletsen onder het genot van een kop koffie of thee. Vanuit de kantine is het mogelijk om in de zaal te kijken.

Het is niet de bedoeling dat ouders zich in de zaal bevinden tijdens de trainingen.

 Inhoud trainingen

De trainingen bestaan altijd uit twee delen. De krachttraining is bedoeld om meer spieren op te bouwen sterker te worden zodat je makkelijker kunt spelen. Daarnaast is er de speltraining deze is gericht op behendigheid tactiek inzicht krijgen in het handbalspel. Ook het opbouwen van de conditie is van groot belang.

De trainingen worden dan ook op tempo gedaan. Even weglopen om een slokje drinken te pakken gaat dan ook niet. De trainer bepaalt wanneer het tijd is voor een moment rust.

 Wedstrijden en trainen

Als je komt spelen op de HSR dan gaan wij ervan uit dat jij dat doet omdat je beter wilt leren handballen. Wij verwachten van jou dan ook inzet en dat je zoveel mogelijk bij alle trainingen aanwezig bent natuurlijk kan het gebeuren dat jij gelijktijdig moet trainen en een wedstrijd moet spelen voor jouw vereniging.

In dat geval gaat de wedstrijd voor jouw vereniging altijd voor en kun je dus niet naar de training.

 Blessures

In geval van blessures die langer duren dan twee weken neem je contact op met het secretariaat. Je geeft dan door dat je geblesseerd bent en geeft een inschatting hoe lang de blessure en dus jou herstel zullen gaan duren zo weten wij de trainers dat jij niet aanwezig zult zijn en hoef je niet elke week af te melden voor de training.

Als je zover bent hersteld dat je weer mag gaan trainen, dan start je altijd eerst met de trainingen op jou eigen vereniging. Pas als je zover hersteld bent dat je weer volledig mee kunt trainen kun je ook de trainingen op de handbalschool weer hervatten.

 Schoolresultaten

Handbal is een ontzettend gave sport. Het is snel het is tactisch je hebt er een goede conditie voor nodig en met je team heb je ongelooflijk veel plezier. Misschien droom jij wel van een leven als topsporter en dat begrijpen wij. Helaas zijn er maar heel weinig mensen die kunnen leven als handbaltopsporter. In de handbalsport gaat nu eenmaal niet zoveel geld om als in de we de voetbal of tennis dus hele hoge salarissen worden er niet betaald.

Daarom vinden wij school heel erg belangrijk en gaat schoolwerk altijd voor een training. Als blijkt dat jouw resultaten op school niet voldoende zijn dan gaan wij hierover met jou en jouw ouders in overleg. Wellicht is de belasting dan te groot en is het beter om bijvoorbeeld nog maar een keer in de week te trainen of de trainingen tijdelijke stop te zetten.

 Topsporter

Als handballen kun je proberen de top te bereiken. Uitkomen voor het Nederlands team of gaan spelen bij een club in het buitenland. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Hiervoor zul je keihard moeten trainen, hard moeten werken maar tegelijkertijd moet je ook naar school. Je kunt ervoor kiezen om naar school te gaan waarbij het mogelijk is om sport en leren te combineren.

In de regio Rotterdam kan dat op het Thorbeckecollege. Deze school is erop gericht om sporttalenten te begeleiden. Samen met jou kijken ze naar wat je mogelijkheden zijn en hoe de trainingen in te passen zijn in jouw lesprogramma.

Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om gespreid eindexamen te doen. Dit betekent dat je niet alle vakken in één jaar maar dat je de vakken verspreid over twee jaar doet. Wil je meer weten over het Thorbeckecollege en de mogelijkheden die zij jou bieden klik dan op de link.


Deel deze pagina